Dan policije obilježen je u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj

Na Dan policije uvijek se prisjetimo i naših branitelja, a broj od 60 poginulih, 154 ranjenih policajaca i jedan nestali iz ove Policijske uprave govori i više od riječi koliku je žrtvu podnijela hrvatska policija da bi se Slavoniju i Baranju obranilo od agresora

FOTO: PU osječko-baranjska

U Policijskoj upravi osječko - baranjskoj danas je svečano obilježen Dan policije, Dan kapelanije Sveti Jeronim te blagdan svetog Mihaela, zaštitnika policije. Još od 1992. godine blagdan svetog Mihaela, 29. rujna, tradicionalno se slavi kao Dan svih hrvatskih policajaca.

Prisjetili smo se djelatnika Policijske uprave osječko - baranjske, koji su nesebično dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku.

Broj od 60 poginulih, 154 ranjena policajca i jedan nestali iz ove Policijske uprave govori i više od riječi koliku je žrtvu podnijela hrvatska policija da bi se Slavoniju i Baranju obranilo od agresora.

Obilježavanje je počelo Svetom misom za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u 10 sati u kapelici Svetog Jeronima u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

Minutom šutnje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima policije Policijske uprave osječko-baranjske, u 11 sati, obitelji poginulih, nestalih i umrlih policijskih službenika, načelnik Policijske uprave osječko - baranjske Ladislav Bece sa suradnicima, zamjenikom župana Osječko - baranjske županije Matom Lukićem, koji obnaša dužnost župana, predstavnicima Grada Osijeka, predstavnicima hrvatske vojske, predstavnicima pravosuđa, veleposlanicima, predstavnicima policijskih sindikata, predstavnicima udruga proizišlih iz Domovinskog rata te okupljeni policajci i građani odali su počast onima koji su svoj život položili na oltar Domovine.

Danas smo obilježili i Dan policijske kapelanije Svetog Jeronima te nam se prigodnim govorom i molitvom okupljenima obratio policijski kapelan pater Stjepan Harjač.

Policijska uprava osječko-baranjska za Dan policije pohvaljuje 26 policijskih službenika što su svojim radom, zalaganjem i ponašanjem ostvarili radne rezultate koji su pozitivno utjecali na kvalitetu rada i ugled službe.

A to su:

SEKTOR ZA GRANICU
1. VALENTINO PAVLIN
2. IŠTVAN BALOG

SEKTOR KRIMINALISTIČKE POLICIJE
1. KORNELIJE ŽULJ
2. VEDRAN VILJEVAC
3. MONIKA ZUBČIĆ

SEKTOR ZA JAVNI RED I SIGURNOST
1. MIRJANA ŠKRINJAR

SEKTOR PRAVNIH, FINANCIJSKIH I TEHNIČKIH POSLOVA
1. SNEŽANA JELIĆ-ŠPOLJARIĆ
2. ORIJANA JUKA
3. MAJA MARIĆ
4. OTOKAR PAVLOVIĆ

I. PP OSIJEK S ISPOSTAVOM ČEPIN
1. DARKO GRACEK
2. ZVONIMIR JURANOVIĆ
3. GORAN PARADŽIK

II. POLICIJSKA POSTAJA OSIJEK
1. ROBERT MAJDANDŽIĆ
2. BOŽICA ABRAMOVIĆ

POLICIJSKA POSTAJA BELI MANASTIR
1. NADA RISTIĆ
2. IGOR CRNOJA
3. BOJAN BAKSA

POLICIJSKA POSTAJA ĐAKOVO
1. ZORAN LJUBIĆ
2. MELITA HARAMINA
3. NADA UZELAC

POLICIJSKA POSTAJA BELIŠĆE   
1. DARKO BAČIĆ
2. LUKA LEDINŠĆAK

POLICIJSKA POSTAJA NAŠICE   
1. JOSIP PRITIŠANAC
2. MARIO MAJIĆ

POSTAJA GRANIČNE POLICIJE BELI MANASTIR
1. IVAN DOBROVOLEC
 

Stranica