Održana aktivnost "Sigurno do cilja"

FOTO: PU osječko-baranjska

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka održana je aktivnosti „Sigurno do cilja“ u Osijeku, na trgu A. Starčevića, na kojem su policijski službenici za poslove prevencije Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske sudjelovali kroz informiranje djece o lokalnim preventivnim projekatima „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost u cestovnom prometu“.

Budući da policijski službenici za poslove prevencije kroz naprijed navedene preventivne projekte redovno kroz školsku godinu provode edukativna predavanja kako za predškolski uzrast djece u vrtićima uz radionicu izlaska na ulice gdje primjenjuju stečeno znanje o pravilnom sudjelovanju u prometu pješaka, tako i za učenike osnovnih i srednjih škola na području Osječko-baranjske županije, ovakve manifestacije su također prilika da se djeca dodatno informiraju o pravilnom i sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, vozeći bicikl ili pomoćna pješačka sredstva, kao i kada su putnici u vozilima. 

Kako djeca često u prometu sudjeluju s romobilom koji se pokreće vlastitom snagom, rolama, koturaljkama, „skejtovima“ upoznati su da se takva sredstva nazivaju pomoćna pješačka sredstva, te da se njima kreću pješačkom stazom ili u pješačkoj zoni vozeći brzinom čovjekovog hoda.

U ovoj manifestaciji uz organizatore, sudjelovali i Ured načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske te predstavnici Oldtimer kluba Osijek, Auto-moto klub „Slavonac“ te učenici 3. i 4. razreda osnovnih škola Antuna Mihanovića, Franje Krežme, Vladimira Becića i Svete Ane.

Predstavnici škola su sudjelovali u natjecanju vožnje elektroautomobila na daljinsko upravljanje na postavljenom poligonu s preprekama, na način da imaju što manje grešaka, nakon čega su troje najboljih nagrađeni elektroautomobilima na daljinsko upravljanje.
 
 

Stranica