Manje oružja, manje tragedije

FOTO: PU osječko-baranjska

Tijekom proteklog vikenda provedene su dvije aktivnosti koje su se odnosile na dugogodišnju i ustaljenu kampanju MUP-a „Manje oružja, manje tragedija“.

Naime, u subotu su policijski službenici I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin uz potporu policijskih službenika Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek i policijskih službenika Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, proveli istoimenu aktivnost.

U mjestu Beketinci na prostoru koje koristi mjesno lovačko društvo „Zec“ organizirano je prikupljanje oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava koje građani nepovlasno posjeduju.
Prikupljeno je 360 komada raznog streljiva i dva spremnika za automatsku pušku.
  
U nedjelju je u mjestu Brezik u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ORAO Orahovica - Našice održano je obilježavanje „Oslobođenja Grada Našica“ i sportske igre te sajam za sve građane.

Na događaju su sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje Našice i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske, koji su u sklopu preventivnih projekata „Prezentacija policije na sajmovima OBŽ“ i „Manje oružja manje tragedija“ postavili policijski štand.

Na događaju su policijski službenici ostvarivali kontakt s građanima, prezentirali policijski rad na suzbijanju nezakonitog lova te naglašavali daljnju potrebu vraćanja nelegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava bez sankcija.

Napominjemo da građani i dalje mogu predati minsko-eksplozivna sredstva i oružje zaostalo iz Domovinskog rata bez sankcije.

Građani mogu pozvati policiju  i na takav način iskoristiti mogućnost dolaska policijskih službenika u civilnom vozilu na njihovu kućnu adresu i preuzimanja ubojitih sredstava.

Nesavjesnim odlaganjem i odbacivanjem minsko eksplozivnih sredstava dovodite druge građane u opasnost a pogotovo djecu koja često ne znaju prepoznati ili nisu svjesna smrtnosti rukovanja s takvim sredstvima.
 

Stranica