Prometne nesreće izazivali su vozači pod utjecajem alkohola

Za prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura 

FOTO: Ilustracija

PP BELI MANASTIR - U Bilju se u subotu u 20,15 sati dogodila prometa nesreća s ozlijeđenom osobom.  

Do prometne nesreće došlo je na način kada se 44-godišnja vozačica osobnog automobila nije kretala sredinom obilježene trake već je sletjela s kolnika u odvodni kanal i udarila u betonski most.  

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana joj je prisutnost od 1,73 promila alkohola u krvi.

Vozačica je prevezena u Klinički bolnički centar Osijek gdje joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu 290 eura.

Za prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju 12 mjeseci i 6 boda.
 
PPRP OSIJEK - U Osijeku se jučer u 3 sata na raskrižju Vukovarske ulice i Ulice Dobriše Cesarića dogodila prometa nesreća s materijalnom štetom. 

Do prometne nesreće došlo je na način kada 22-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti kojom prilikom je izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je izbjegavajući udar u vozilo ispred sebe naglo skrenuo u lijevo te udario u osobni automobil s kojim je upravljao 53-godišnji vozač.

Nakon svega nastavio se nekontrolirano kretati te je prešao na travnatu površinu i udario u rasvjetni stup.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,20 promila alkohola u krvi.

Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu 260 eura.

Za prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju 9 mjeseci i 4 boda.
 

Stranica