Odigrana nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Poljske

Na osječkom stadionu Opus Arena jučer je odigrana nogometna utakmica UEFA Liga nacija između reprezentacija Hrvatske i Poljske

FOTO: Ilustracija
 
Na stadionu Opus Arena jučer je u 20,45 sati odigrana UEFA Liga nacija između reprezentacija Hrvatske i Poljske. 

Utakmicu je pratilo 12.612 gledatelja od kojih je 650 gostujućih navijača.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice postupano je prema 77 osoba.
 
Prije, tijekom i nakon utakmice, evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su procesuirane 73 osobe, od čega 67 poljskih državljana. Isto tako, na stadionu su evidentirana četiri prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog čega su procesuirane četiri osobe, od kojih troje poljskih državljana.
 
Policijski službenici u dva su događaja uporabili sredstva prisile prema dva hrvatska državljanina i 67 poljskih državljana.
 
Evidentirano je jedno kazneno djelo iz čl. 315 Kaznenog zakona „Napad na službenu osobu“ za koje se sumnjiči poljski državljanin. U tom događaju je lakše ozlijeđen policijski službenik.  
 
Izdano je i naplaćeno 65 prekršajnih naloga za prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršajna naloga za prekršaj iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, jedan optužni prijedlog za prekršaj iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i tri optužna prijedloga za čl. 6 i 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
U događajima je ukupno ozlijeđeno šest osoba, od čega je jedna osoba na neutvrđen način teško ozlijeđena (četiri poljska državljana su lakše ozlijeđena i jedan policijski službenik, dok je jedan poljski državljanin teško ozlijeđen). 
 
Policijski službenici su brzo uspostavili povoljno stanje te je spriječeno daljnje narušavanje javnog reda i mira i eventualna druga ozljeđivanja.


Stranica