Preventivne aktivnosti na Malonogometnom turniru u Kneževim Vinogradima

Poruka je za sve ista BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ i navijaj bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici za poslove prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske i ove godine pridružili su se navijačima i igračima Malonogometnog turnira „Kneževi Vinogradi 2024“, koji se održava od 10.7. do 27.7., gdje su proveli svoje preventivne projekte, lokalni „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalne „Zajedno protiv govora mržnje“, „Zdrav za 5“ i „Zajedno više možemo“.

Svakodnevno se na turniru okuplja veći broj natjecatelja, gledatelja i navijača mlađih i starijih uzrasta,  koji se uz druženje s prijateljima i miroljubivo navijanje zabavljaju i bodre svoje ekipe.

Zajedno sa igračima i navijačima, policijski službenici podržali su turnir i poslali poruku svima da je bavljenje sportom jako bitno za zdravlje naše djece, za stvaranje prijateljstva i timski rad, toleranciju, „fair play“ igru, pozitivan stav prema navijačima drugih ekipa,  igračima i sucima.

Najbitnije je da svi navijači, bez obzira na starosnu dob, razviju svijest  da je miroljubivo navijanje jedino društveno prihvatljivo a da ponašanje u obliku nasilja, vrijeđanja, mržnje i uništavanja nije mjesto na sportskim događanjima.

Poruka je za sve ista BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ i navijaj bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja.
 

Stranica