Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lakše ozlijeđene dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta.
 
Tri prometne nesreće evidentirane su na području PP Đakovo i dvije na području PPRP Osijek.
 
U nadzoru prometa zatečeno 26 alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske tijekom vikenda evidentirano je 26 vozača (18 vozača osobnih automobila, četiri vozača bicikala, dva električnih romobila, jedan vozač mopeda i jedan vozač teretnog vozila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,75 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u nedjelju oko 1 sat u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 66-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,75 promila alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirano još 182 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 182 prekršaja od kojih su 70 prekršaja prekoračenja brzine, 14 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 nepropisnog korištenja mobitela, dva upravljanja pod zabranom, šest upravljanja neregistriranim vozilom, dva upravljanja prije stjecanja prava te 55 ostalih prekršaja. 

Stranica