Policijska prevencija prezentirana na sportskim događanjima

Poruka je za sve ista, navijajmo bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja

FOTO: PU osječko-baranjska

Tijekom proteklog vikenda održana su dva sportska događanja na kojima je prezentirana policijska prevencija. Na prostoru sportsko-rekreacijskog centra „Kralj Tomislav“ u Livani 8. i 9. lipnja održan je 15. po redu Memorijalni turnir Milenko Jerković. Organizatori turnira su NK Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislava iz Livane u znak sjećanja na jednog od osnivača ovog kluba. Turniru se svake godine pridružuje sve više nogometnih ekipa iz zemalja iz okruženja, pa je tako ove godine sudjelovalo 32 momčadi, odnosno oko 600-tinjak natjecatelja u kategoriju U11 iz 8 zemalja.
 
Osim toga, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, jučer je odigrana posljednja utakmica Super Sport 1. HNŽL između ŽNK Osijek i ŽNK Hajduk Split. Obzirom da je ŽNK Osijek već bio osigurao naslov državnih prvakinja, po završetku utakmice organizirano je svečano proglašenje pobjednika SuperSport 1. HNLŽ.
 
Policijska prevencija neizostavna je aktivnost ovakvih sportskih događanja i omogućava izravno komuniciranje s posjetiteljima te podjelu informativno-edukativnih materijala s ciljem upoznavanja o stvaranju veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja, podizanje razine kulture navijanja, problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo. Prije utakmice, prilikom ulaska na stadion i na stadionu, policijske službenice za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske, dijelile su edukativno-informativne materijale gledateljima i navijačima, osobito djeci i mladima.
 
Cilj preventivnih djelovanja je povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te spriječiti bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja.
 
Poruka je za sve ista, navijajmo bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja.
 
Na događanjima je predstavljena kampanja Postani policajac/policajka 2024. godine s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole te programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
 
Informacije za oba oblika obrazovanja možete dobiti  na broj telefona: 01/2426-305; 01/2426-313 ili na adresu e-pošte: postani.policajac@policija.hr.
 

Stranica