Preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“

Republika Hrvatska predsjeda „Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust“

FOTO: PU osječko-baranjska

U „Edukacijsko-interpretacijskom centru“ Valpovo, koji djeluje unutar Ustanove za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub Valpovo, u protekli petak održano je predavanje o antisemitizmu na temu holokausta, odnosno stradavanja židovskog naroda tijekom II. svjetskog rata. Ova tema izravno je vezana s policijskim preventivnim projektom nacionalnog karaktera „Zajedno protiv govora mržnje“ koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja koji se temelje na različitostima.

Tematsko predavanje koje je bilo namijenjeno učenicima četvrtih razreda Opće gimnazije, Srednje škole Valpovo održao je poznati Valpovčanin, dr.sc. Dinko Župan, viši znanstveni suradnik u Hrvatskom institutu za povijest.

Suradnjom Grada Valpova, Srednje škole Valpovo, dr.sc. Dinka Župana i Policijske uprave osječko-baranjske omogućeno je „školskim primjerom“ sinergijskog rada zajednice, provođenje ove aktivnosti koja u prvome redu ima preventivni karakter.

Predavanjem za učenike Srednje škole Valpovo u Edukacijsko-interpretacijskom centru nastavljeno je obilježavanje 250. godina školstva u Valpovu čemu je obol dala i   Policijska uprava osječko-baranjska s partnerima. 
 

Stranica