Obilježen Dan sigurnijeg interneta

Predstavljen je preventivni projekt Policijske uprave osječko-baranjske „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ kao i kampanja „Web heroj“

FOTO: PU osječko-baranjska

Proteklog utorka djelatnicima Centra za sigurniji Internet pridružili su se predstavnici Policijske uprave Osječko-baranjske i obilježili Dan sigurnijeg interneta.

Dan sigurnijeg interneta koji se obilježava svake godine, drugi utorak u veljači, obilježen je na način da je održana javna tribina “Za tipkovnicom i konzolom budi pod kontrolom” kojom se želi promicati sigurnije i odgovornije upotrebe digitalnih tehnologija i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima, a koje je usmjereno na odgovorno igranje videoigara.

Videoigre su sastavni dio odrastanja djece i mladih te je na tu temu  održana zanimljiva debata učenika I. Gimnazije Osijek na temu „Pozitivne i negativne strane igranja videoigara.“

Održane su i dvije panel rasprave na temu „Što znači biti pod kontrolom?“ i „Sustav skrbi za djecu, sigurnost i videoigre - koja je poveznica?“ na kojima se raspravljalo o potencijalnim opasnostima od ovisnosti o internetu i o izazovima ne-sigurnosti na internetu.

Tijekom ovoga događanja predstavljen je preventivni projekt Policijske uprave osječko-baranjske „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ kao i kampanja „Web heroj“.

Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba

Stranica