Blagdanske preventivne aktivnosti Policijske uprave osječko-baranjske

Policijski službenici PU osječko-baranjske, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, temeljem zajedničke suradnje koja se odnosi na "Vijeća za prevenciju kriminaliteta", proveli su akciju darivanja vozača vozila u cestovnom prometu koja se odnosi na preventivni projekt „Sigurnost u cestovnom prometu“, komponentu „Blagdani bez alkohola“

FOTO: PU osječko-baranjska 

Vozači su osim preventivnog projekta Policijske uprave osječko-baranjske „Sigurnost u cestovnom prometu“, informirani i o nacionalnom preventivnom projektu Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ s naglaskom na sigurnosne aspekte korištenje pirotehničkih sredstava u vrijeme blagdana, a što je sve u skladu s operativnom akcijom „Mir i dobro“ koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi već 30. godina zaredom.

Ova akcija provedena je u gradovima Osijeku, Đakovu, Našicama, Donjem Miholjcu, Valpovu, Belišću i Belom Manastiru te općinama Petrijevci i Bizovac.

U podjeli prigodnih poklon paketa koje su osigurala tijela jedinica lokalne samouprave s područja Osječko baranjske županije sudjelovali su predstavnici pojedinih jedinica, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca, Goran Aladić, pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Belišća, Domagoj Varžić i zamjenik gradonačelnika, Grada Valpova, Marko Barišić te općinski načelnik općine Bizovac, Srećko Vuković i općinski načelnik općine Petrijevci, Ivo Zelić.

Kao predstavnici Policijske uprave osječko-baranjske sudjelovali su zamjenik načelnika Policijske uprave, Darijo Premec, načelnici Policijskih postaja i policijski službenici.

Ured načelnika Policijske uprave osječko-baranjske ovu akciju koja se provodi na blagdan Svetog Stjepana, 26. prosinca, pokrenuo je 2019. godine te ova aktivnost prerasta u ustaljenu, tradicionalnu suradnju i akciju Policijske uprave osječko-baranjske i jedinica lokalne samouprave.
 

Stranica