Događaji u prometu

Jučer 11 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, a devet prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Tri prometne nesreće dogodile su se na području Postaje prometne policije Osijek, dvije, četiri na području PP Beli Manastir, jedna na području PP Donji Miholjac, te tri na području PP Belišće.

U prometu zatečeno šest alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer je u prometu evidentirano šest vozača (5 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Alkoholizirani vozač ''odmorio'' u postaji
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,45 sati u Marijancima, kada je u nadzoru prometa zatečen 27-godišnjak iz Marijanaca, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,64 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Izazvao prometnu nesreću s 1,90 promila alkohola u krvi
Na državnoj cesti broj 7, između Belog Manastira i Branjinog Vrha, jučer se u 16 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 67-godišnjaka iz Šumarine, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i oduzeo prednost prolaska drugom vozilu, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,90 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.350 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova.

U akciji provedenoj na području cijele policijske uprave utvrđena 54 prekršaja
Na području cijele policijske uprave jučer su od 8 do 14 sati provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Ukupno su utvrđena 54 prekršaja od kojih 33 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 vožnje pod utjecajem alkohola i 2 ostala prekršaja.
 
 
 

Stranica