Policijska prevencija na nogometnoj utakmici između NK Osijek i HNK Hajduk

Navijajmo miroljubivo bez vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer je na novom osječkom nogometnom stadionu „Opus Arena“ odigrana nogometna utakmica  između NK Osijek i HNK Hajduk.  Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko baranjske proveli su lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“.

Policijski službenici poticali su navijače na korektan i „fair play“ odnos prema navijačima suparničke ekipe, na pridržavanje svih zakonskih propisa, a posebno da na sportska događanja ne dolaze pod utjecajem alkohola ili droga, da ne unose i koriste pirotehnička sredstva, zastave ili natpise s obilježjima koji potiču na mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, da ne pale i uništavaju navijačke rekvizite i druge predmete te da ne ulaze u natjecateljski prostor i prostor koji je namijenjen igračima, sucima i trenerima.
 
Poruku koju šalju policijski službenici je zabavite se i miroljubivo podržavajte svoj klub za koji navijate bez vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja.

Stranica