U osnovnim i srednjim školama provedene preventivne aktivnosti

Želimo poručiti svima da navijaju miroljubivo, bez vrijeđanja, mržnje, nasilja i uništavanja

FOTO: PU osječko-baranjska

Tijekom mjeseca rujna i listopada 2023. godine u Osnovnoj školi „Retfala“ u Osijeku, OŠ „Ernestinovo“ u Ernestinovu, OŠ „Dobriše Cesarić“ u Osijeku, OŠ „Frana Krsta Frankopana“ u Osijeku, OŠ „Grigor Vitez“ u Osijeku, OŠ „Bilje“ u Bilju te u drugim razredima srednje „Strojarsko tehničke škole„ u Osijeku, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko baranjske proveli su  lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“.

Ukupno je educirano 330 djece i podijeljeno je 200 promotivnih materijala.
 
Djeca i mladi u školama, u sklopu projekta upoznati su da je cilj predavanja stvaranje veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja, podizanje razine kulture navijanja, komunikacije te razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.
 
Cilj je povećati svijest navijača, da se na sportska natjecanja dolaze zabaviti i podržati svoj klub na način da navijaju bez vrijeđanja, omalovažavanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje i nasilja.
 
Poruka je, dakle, za sve ista  BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ - navijaj bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja.
 
 

Stranica