Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. U preostalih šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta.
Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, po dvije na području PP Belišće i PP Donji Miholjac te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Našice.
 
U nadzoru prometa zatečeno 16 alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 18. do 20. kolovoza u nadzoru prometa evidentirano je 16 vozača (10 vozača osobnih automobila, pet biciklista i jedan vozač quada) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao quadom s 2,19 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 19,28 sati u Belom Manastiru, kada je nadzoru prometa zatečen 30-godišnji vozač quada. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Rezultati pojačanih mjera
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 112 prekršaja od kojih je 47 prekršaja prekoračenja brzine, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja neregistriranim vozilom te 28 ostalih prekršaja.

Stranica