Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u preostale četiri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.
 
Tri prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira dvije na području Našica i jedna na području Đakova.
 
U nadzoru prometa zatečena tri vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko-baranjske evidentirana su tri vozača (dva osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,48 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,27 sati u Ulici Josipa Reihl Kira, u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 63-godišnjak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Jučer, u Jelisavcu u 13,30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Našica oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,82 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.830 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.
 

Stranica