Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.
 
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Donji Miholjac.
 
U nadzoru prometa zatečeno dva alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača (dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Automobilom upravljao s 1,62 promila
U Osijeku je jučer oko 1,50 sati u nadzoru prometa zatečen 55-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,62 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 6 bodova.

Odbio se podvrgnuti pregledu na prisutnost droga u organizmu
U Našicama je jučer oko 22,30 sati u nadzoru prometa zatečen 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom. Preliminarnim ispitivanjem utvrđena je prisutnost opojnih droga nakon čega je istome određen stručni pregled i uzimanje krvi i urina radi analize što je isti odbio.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 6 bodova.

Stranica