Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a jedna teške tjelesne ozljede, dok je preostalih četiri nastala materijalna šteta.
 
Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te dvije na području PP Našice.
 
U nadzoru prometa zatečena alkoholizirana vozačica
U Osijeku je oko 14,45 sati u nadzoru prometa zatečena 54-godišnjakinja iz Osijeka,  koja je upravljala osobnim automobilom za vrijeme dok joj je vozačka dozvola poništena. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 2,72 promila alkohola u krvi.  Kako je u zadnje tri godine dva puta pravomoćno presuđena za teže prometne prekršaje (prisutnost alkohola u krvi iznad 1,5 promila i upravljanje pod zabranom), vozačica je uhićena te joj je privremeno oduzeto vozilo.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Upravljao bez vozačke pa se odbio testirati na droge
U Kneževu je jučer oko 11,10 sati u nadzoru prometa zatečen 21-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a koji je odbio podvrgnuti se ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozaču je sukladno Prekršajnom zakonu određeno smještanje u posebnu prostoriju.
 
Vozači oprez - pojačane mjere u prometu
Na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske će se 8./9. srpnja provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje nedopuštene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Stranica