Velimir Zajec podržao preventivni projekt "Budi navijač, a ne razbijač"

Glavna poruka ove aktivnosti je „navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja“

FOTO: PU osječko-baranjska 

Proteklog petka, Grad Valpovo posjetila je hrvatska nogometna legenda, Velimir Zajec. Svrha posjeta bila je promocija njegove biografske knjige „Zeko“ u kojoj opisuje svoj bogati sportski život i na taj način daje primjer mladima da se isplati ustrajati u sportu.
 
Neposredno prije promocije, Velimir Zajec je svoj autoritet i imidž nogometne zvijezde stavio u funkciju podizanja razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim događanjima. Velimir Zajec je u pratnji gradonačelnika Grada Valpova, Matka Šutala posjetio NK „Valpovku“ gdje se družio s najmlađim članovima te na njihovom terenu podržao i promovirao lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“.
 
Iz dijela financijskih sredstava koja su osigurana „Sporazumom o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekata“ između Policijske uprave osječko-baranjske i Grada Valpova, pribavljen je informativno-edukativni materijal „ceradni banner“ s natpisom „Budi navijač, a ne razbijač“ koji je postavljen na paravan pomoćnih terena NK Valpovke.
 
Na ovaj način ostvaruje se sinergijski rad između policije, jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva s ciljem postizanja što veće razine sigurnosti u zajednici.
 
Glavna poruka ove aktivnosti je „navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja“.
 

Stranica