Dan otvorenih vrata u Belom Manastiru

Cilj manifestacije je promoviranje zanimanja „policajac„ kako bi se motiviralo potencijalne kandidate za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024.godini
 

FOTO: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. te je tim povodom Policijska uprava osječko-baranjska danas u Belom Manastiru, u vremenu od 10 do 12 sati, organizirala Dan otvorenih vrata kako bi mladima i ostalim sugrađanima prezentirala rad policije.

Svoj rad prezentirali su različiti rodovi policije te se tako na sedam štandova mogla vidjeti oprema i tehnika koju policija koristi svakodnevno u svome radu kao što je prevencija, specijalna i interventna policija, prometna policija, kriminalistička policija-tehnika, protueksplozivna jedinica i granična policija.

Osim što su posjetitelji razgledali opremu, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata bio prigoda za druženje policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.

Biti policajac, osim znanja uvjetuje i visoku razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti, pa su posjetitelji na poligonu, koji su postavili učenici i profesori Prve srednje škole Beli Manastir, mogli okušati jesu li spremni za zvanje policajac.  

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka možete pogledati OVDJE.

Ne oklijevajte, donesite odluku na vrijeme i pridružite nam se te postanite dio našeg tima.

 

Stranica