Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća
 

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u ostalih pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Šest prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek te jedna na području Našica.
 
U nadzoru prometa zatečena četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko-baranjske jučer u nadzoru prometa zatečena su četiri vozača osobnog automobila koja su bila pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 1,49 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,03 sata u Beničancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnjak iz Beničanaca.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,49 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
Alkoholiziran skrivio prometnu nesreću

U 20,05 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Tridesetšestogodišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Obavljenim alkotetsiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,42 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.380 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
 

Stranica