Događaji u prometu

Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća
 

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala, u dvije prometne nesreće tri osobe su lako tjelesno ozlijeđene dok je u ostalih sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta.
 
Četiri prometne nesreće dogodilo se na području PPRP Osijek po dvije na području Donjeg Miholjca i Đakova te po jedna na području Belog Manastira i Našica.
 
Rezultati pojačanih mjera

Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentiran je 51 vozač (42 vozača osobnog automobila, pet vozača bicikla, tri vozača teretnog automobila i jedan vozač traktora) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Osim alkohola evidentirano je još 160 prekršaja od kojih 43 prekršaja prekoračenje brzine kretanja, 38 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom i 62 ostalih prekršaja.
 
Upravljao autom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola

U subotu u 23,10 sati u Istarskoj ulici, u Osijeku u nadzoru prometa zatečen je 50-godišnjak iz Višnjevca koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,44 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.
 
Vozač osobnog automobila nije se zaustavio na znak policijskog službenika

Na državnoj cesti između Rakitovice i Donjeg Miholjca u petak, u 23,14 sati u nadzoru prometa zatečen je 34-godišnjak iz Bokšić Luga koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika već je naknadno zaustavljen. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,99 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.220 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova.
 
Sletio s kolnika s 1,64 promila

Jučer, u 3 sata u Magadenovcu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Magadenovca upravljao je osobnim automobilom te uslijed nepropisnog skretanja sletio s kolnika.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,64 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura  ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
 

Stranica