Događaji u prometu

Na području PPRP Osijeka i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće, a na području Donjeg Miholjca, Belišća i Našica po jedan prometna nesreća

FOTO:ilustracija

TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA SEDAM PROMETNIH NESREĆA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, gdje je u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozlijede, a jedna osoba teške tjelesne ozlijede. Ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području PPRP Osijeka i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće, a na području Donjeg Miholjca, Belišća i Našica po jedan prometna nesreća.
 
UPRAVLJAO AUTOMOBILOM S 2,08 PROMILA

Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano 6 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 18,10 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 49-godišnjiak iz Našica te mu je evidentirana koncentracija od 2,08 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2 650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U 00,50 sati u Osijeku, u Ulici Kralja Petra Svačića, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 22-godišnjak iz Antunovca, prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana koncentracija 0,91 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.310 EUR, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih bodova.
 
POJAČANE MJERE

U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima. Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).
 

Stranica