Suradnja policije i lokalne zajednice

Zajedno u akcijama „Mir i dobro“, „Manje oružja, manje tragedija“, „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Blagdani bez alkohola“

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer, 26. prosinca, policijski službenici za poslove prevencije, Ureda načelnika,  Policijske uprave osječko-baranjske i Policijskih postaja s područja gradova Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca, Valpova, Belišća i općina Bizovac u suradnji s navedenim gradovima i općinom, proveli su preventivnu akciju u cestovnom prometu.

Ova preventivna akcija je provedena u okviru operativne akcije „Mir i dobro“, kojom prilikom su vozačima vozila u prometu na cesti podijeljeni prigodni poklon paketi koje su osigurali  gradovi Osijek, Đakovo, Našice, Belišće, Valpovo i Donji Miholjac te općina Bizovac, kao i  edukativno-informativne sadržaje koje je osigurala Policijska uprava osječko-baranjska.

U podjeli prigodnih poklon paketa osim policajaca, sudjelovali su predstavnici gradova i općina i to načelnik općine Bizovac, Srećko Vuković, zamjenik gradonačelnika Grada Valpova, Marko Barišić,gradonačelnik Donjeg Miholjca, Goran Aladić i predsjednik Gradskog vijeća Belišća, Domagoj Varžić.

Sukladno preventivnom projektu Policijske uprave osječko-baranjske „Sigurnost u cestovnom prometu“, komponenti „Blagdani bez alkohola“ vozači su informirani o mogućim posljedicama sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola, kao i informacije o korištenju pirotehničkih sredstava u vrijeme blagdana sukladno nacionalnom preventivnom projektu Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“.

Ovakvim preventivnim akcijama još jednom je prikazan rad lokalnih samouprava i policije u provođenju preventivnih aktivnosti kojima se želi postići visoka razina sigurnosti u zajednici, a što je ustaljena aktivnost policije i predstavnika lokalne zajednice već duži niz godina na području Policijske uprave osječko-baranjske.
 

Stranica