Provedena edukacija među osnovnoškolcima

Održana su edukativna predavanja polaznicima prvih razreda osnovnih škola „Matije Petra Katančića“ u Valpovu i „Ladimirevci“ u Ladimirevcima s područnim školama u Nardu, Šagu, Bocanjevcima, Ivanovcima i Harkanovcima

FOTO: PU osječko-baranjska

Tijekom prosinca 2022. godine policijski službenici, Policijske postaje Belišće održali su edukativna predavanja polaznicima prvih razreda osnovnih škola „Matije Petra Katančića“ u Valpovu i „Ladimirevci“ u Ladimirevcima s područnim školama u Nardu, Šagu, Bocanjevcima, Ivanovcima i Harkanovcima.

U okviru preventivnog projekta „Manje oružja, manje tragedija“ i operativne akcije „Mir i dobro“ tijekom predavanja policijski službenici su informirali učenike o posljedicama nestručnog korištenja  i uporabe pirotehničkih sredstava, budući da mnogi smatraju da je riječ o bezazlenoj dječjoj zabavi, a ta zabava je nažalost često rizična odnosno dolazi do različitih vrsta ozljeda.
Sukladno lokalnom preventivnom projektu „Sigurnost u cestovnom prometu“ učenici su informirani o pravilnom ponašanju u prometu, te su tom prilikom učenicima  podijeljeni pokloni koje je osigurao Grad Valpovo.
 

Stranica