Provedene preventivne aktivnosti projekta "Biciklirajmo, biciklističkom" na području Grada Belišća

Građani su dodatno informirani o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa budući da na taj način znatno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu

FOTO:ilustracija

Danas su policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s predstavnikom Grada Belišća i Policijskom postajom Belišće proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ na području Grada Belišća.

Kako bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice, policijski službenici su građane u neposrednom kontaktu uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja reflektirajućeg prsluka kao i na obavezno korištenje svjetala na biciklu kao u uvjetima smanjene vidljivosti danju i noću te znakove rukama kojima upoznaju ostale sudionike o svojim namjerama. Sukladno Sporazumu o suradnji Grada Belišća i Policijske uprave osječko-baranjske od strane predstavnika Grada Belišća, građanima su podijeljeni reflektirajući prsluci i svjetla za bicikl.

Tijekom postupanja od strane policijskih službenika građani su dodatno informirani o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa budući da na taj način znatno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Preventivno postupanje je jedna od aktivnosti koja se provodi u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Belišća.
 

Stranica