„Budi navijač, a ne razbijač“

Policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske promovirali su lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“

FOTO:PU osječko-baranjska

Protekli vikend, u subotu i nedjelju,  u Osijeku se održao XIXO kup, međunarodni turnir za rukometaše do 15 godina.  Sudjelovao je deset ekipa iz pet zemalja, a osim klubova iz Hrvatske prijavljeni sudionici su i iz susjednih zemalja  Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Domaćin je bio Rukometni klub Osijek, a natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom sponzora XIXO te Turističke zajednice Grada Osijeka. Osim u dvorani na Zrinjevcu, natjecatelji su igrali utakmice u još dvije dvorane i to u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek te u Osnovnoj školi Tenja.

Turniru su se pridružili i policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske koji su promovirali lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“.

Prije početka rukometnih utakmica kao i za vrijeme trajanja utakmica,  policijski službenici su dijelili informativno edukativne materijale okupljenim navijačima i igračima, posebno onima mlađeg uzrasta te  ukazali na važnosti stvaranja većeg osjećaja sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja, korektnog i nenasilnog ponašanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje, vrijeđanja i uništavanja.

Podizanje razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim događanjima jedan je od najvažnijih ciljeva rada policijske prevencije.
 

Stranica