Obilježena obljetnica vojno policijske akcije „Kopački rit“

Cilj akcije, koja se odvijala od 16. do 18. prosinca, bio je onemogućiti neprijatelju prilaz sjevernim dijelovima grada Osijeka, stabilizirati sjevernu crtu obrane na području Baranje i potisnuti ih u dubinu Kopačkog Rita, što je i ostvareno

FOTO:PU osječko-baranjska

Ispred spomen obilježja na Biljskoj cesti obilježena je 31. obljetnica vojno policijske akcije.

Danas, 18. prosinca, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Bilju obilježena je 31. obljetnica zajedničke vojno – policijske akcije „Kopački Rit“.

Cilj akcije, koja se odvijala od 16. do 18. prosinca, bio je onemogućiti neprijatelju prilaz sjevernim dijelovima grada Osijeka, stabilizirati sjevernu crtu obrane na području Baranje i potisnuti ih u dubinu Kopačkog Rita, što je i ostvareno. Pri ostvarenju ovog cilja život su dala četiri pripadnika hrvatske vojske, a ranjeno je pet pripadnika tadašnje IV. policijske postaje Beli Manastir.

Poginulima su počast odali izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović, državni tajnik, izaslanik Ministarstva unutarnjih poslova Ladislav Bece sa suradnicima iz Policijske uprave osječko – baranjske, brigadir Željko Marinov iz Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“, predstavnik Osječko – baranjske županije Mato Lukić, predstavnik Grada Osijeka Jurica Tolj, predstavnik Grada Belog Manastira Janoš Kalozy s predstavnicima općina Bilje i predsjednik Koordinacije udruge branitelja i stradalnika Domovinskog rata osječko – baranjske županije Antun Blažević.
 

Stranica