Dvije prometne nesreće u 24 sata

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće gdje je jedna prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.

Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek i Đakova.
 
DOGAĐAJI U PROMETU
Na području Policijske uprave osječko-baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano četiri vozača osobnog automobila, koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,20 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,44 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.
 
U 01,15 sati u Tenju, u nadzoru prometa zaustavljen je 23-godišnjak iz Hrastina, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 prekršajnih bodova. Vozač je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Nakon obrade predmeta doveden je na sud gdje je saslušan i od strane suda mu je produženo zadržavanje na 9 dana te je sproveden u zatvor.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.
 

Stranica