Otkriveni počinitelji višestrukih kaznenih djela

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 22-godišnjak i 19-godišnjak iz Belog Manastira počinili više provala, krađa i neovlaštene uporabe tuđe pokretane stvari

FOTO: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 22-godišnjak i 19-godišnjak iz Belog Manastira u vremenu od 20. listopada do 4. studenog počinili više provala, krađa i neovlaštene uporabe tuđe pokretane stvari.
 
U vremenu od 17. do 19. listopada u Belom Manastiru počinitelji su pokušali nasilno otvoriti vrata nenastanjene kuće u čemu nisu uspjeli, nakon čega su iz dvorišta ukrali jedan moped, motornu pilu i oko 30 metara bakrenog podesta za prozore.
Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko 5.000,00 kuna.
 
Također, u vremenu od 26. listopada do 1. studenog u Belom Manastiru, 22- godišnjak i 19-godišnjak  provalili su u kuću iz koje su ukrali zlatni nakit, automobilske aluminijske felge i puške za paintball čime su 42-godišnjem vlasniku počinili materijalnu štetu od više tisuća kuna.
 
U noći s 31. listopada na 1. studenog u Belom Manastiru, 22-godišnji počinitelj provalio je u prodavaonicu autodijelova iz koje je ukrao više komada svjećica i mirisa za automobil, mobitel te izolir trake čime je pravnoj osobi počinio materijalnu štetu veću od 1.000,00 kuna. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku 3. studenog kod 22-godišnjaka iz Belog Manastira obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te osobnog automobila tijekom koje su policijski službenici pronašli i uz potvrdu oduzeli dio ukradenih predmeta.

U vremenu od 2. do 3. studenog u Bilju 19-godišnjak ukrao je osobni automobil čime je vlasniku nastala materijalna šteta od 4.000,00 kuna. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir 3. studenog na parkiralištu u mjestu Karanc pronašli su ukradeni automobil te su vozilo vratili vlasniku.

Protiv počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.
 

Stranica