Zajedno u zaštiti osobne imovine!

Radionica je održana pod temom „Sigurnost u vašem domu“, na kojoj je umirovljenicima ukazano na samozaštitno ponašanje i zaštitu imovine u vezi kaznenih djela prijevara, provala i krađa

FOTO: ilustracija

Jučer 20. rujna, u suradnji i organizaciji sa udrugom „Umirovljenici zajedno“ Osijek i Organizacijom za društveni razvoj D-Kolektiv iz Osijeka, u sklopu preventivnog projekta “Zajedno u zaštiti osobne imovine” policijski službenik za prevenciju, Policijske uprave osječko-baranjske održao je radionicu na kojoj su bili prisutni članovi udruge „Umirovljenici zajedno“ Osijek.

Radionica je održana pod temom „Sigurnost u vašem domu“, na kojoj je umirovljenicima ukazano na samozaštitno ponašanje i zaštitu imovine u vezi kaznenih djela prijevara, provala i krađa. Osobe starije životne dobi  često su meta počinitelja spomenutih kaznenih djela te su upoznati s modelima prijevara kojima se najčešće služe počinitelji s ciljem krađe novca i vrijednosti, kao i s uputama kako se samozaštiti i na koji način je moguće zaštititi svoj dom i onemogućiti ili otežati počinjenje provale.

Suradnja s udrugama u gradovima Osječko-baranjske županije nastaviti će se kroz organizaciju edukativnih predavanja i radionica s ciljem upoznavanja što većeg broja građana, posebice građana starije životne dobi o tome kako sami mogu pridonijeti svojoj osobnoj sigurnosti i sigurnosti svoje imovine.
 

Stranica