Tijekom protekla 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća

Na području Osijeka dogodile su se tri, a u Belom Manastiru, Đakovu, Našicama i Belišću po jedna prometna nesreća

FOTO:Ilustracije

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo sedam prometnih nesreća od koje je u dvije prometne nesreće jedna osoba lako i jedna osoba teško tjelesno ozlijeđene, a pet su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se tri, a u Belom Manastiru, Đakovu, Našicama i Belišću po jedna prometna nesreća.
 
ALKOHOLIZIRANI VOZAČI UZROKOVALI PROMETNE NESREĆE

Jučer, 14. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su dva vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 00,10 sati u Europskoj aveniji u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 34-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija 1,19 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.
 
U 15,32 sata u Osijeku, u Ulici Kneza Trpimira dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 47-godišnjak iz Zadra, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te mu je evidentirana  koncentracija od 1,55 promila alkohola u krvi.  

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ godine u trajanju od 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.
 
U 21,50 sati na državnoj cesti broj 38, između Selaca Đakovačkih i Đakova, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 23-godišnjak iz Kondrića je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,33 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 18.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima “B“ godine u trajanju od 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.
 
U 22,05 sati u Đurđenovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 59-godišnjak iz Vučjaka Feričanačkog, uslijed nepropisnog pretjecanja udario je u biciklistu koji se kretao ispred njega te je napustio mjesto prometne nesreće. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,49 promila alkohola u krvi.

Za napuštanje mjesta prometne nesreće i vožnjom pod utjecajem alkohola predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 prekršajnih bodova.
 

Stranica