Upravljao automobilom s 2,92 promila alkohola

Policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali 42 vozača osobnog automobila i devet vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola

FOTO: Ilustracija

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali 42 vozača osobnog automobila i devet vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, oko 22 sata, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 34–godišnjak. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 2,92 promila alkohola u krvi te je nakon liječničkog pregleda zadržan u bolnici zbog velike koncentracije alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.    
 
U subotu, 30. srpnja, oko 19 sati, policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili vozača bicikla 42–godišnjaka. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,96 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U PROTEKLA 24 SATA ČETIRI PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a u dvije je nastala materijalna šteta.

Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Đakova jedna.

 

Stranica