Alkoholizirani vozač skrivio prometnu nesreću

Evidentirana mu je koncentracija od 1,87 promila alkohola u krvi

FOTO: Ilustracija

​U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je u jednoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede.
U pet prometnih nesreća nastala je materijalna šteta.

Na području Osijeka evidentirano je četiri prometne nesreće, a na po jedna je evidentirana na području Belišća i Našica.   

Oko 17,20 sati na državnoj cesti broj 34, između Veliškovaca i Kitišanaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.
Vozač osobnog automobila, 72-godišnjak iz Rakitovice, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je udario u vozilo koje se kretalo ispred njega.
Evidentirana mu je koncentracija od 1,87 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.
 
U protekla 24 sata na području PU osječko-baranjske evidentirali smo tri vozača osobnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 00,30 sati u Osijeku, u Ulici Kralja Petra Svačića, kada su policajci u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak iz Osijeka.
Evidentirana mu je koncentracija od 0,91 promila alkohola u krvi.
Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

Stranica