Za projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ Tvornica ulja Čepin donirala 480 kilograma plastičnih čepova

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti
 

FOTO: PU osječko-baranjska

​Danas, 13. srpnja,  tvrtka „Tvornica ulja Čepin d.d.“ u suradnji sa Policijskom upravom osječko-baranjskom, predala je tvrtki „Drava International Osijek“ plastične čepove u količini od 480 kilograma.

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima kao što su državne ustanove, tvrtke, škole, vrtići, organizacije civilnog društva i građani s područja Osječko-baranjske županije i šire od 2017. godine organizirano i koordinirano prikupljaju plastične čepove.

Sakupljeni čepovi, odnosno njihova masa u protuvrijednosti u hrvatskim kunama namijenjeni su oboljelima od leukemije i limfoma, a projekt provodi „Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“.

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je istoimena udruga u što se uključila i Policijska uprava osječko-baranjska.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

Stranica