Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su  četiri prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Našica.

Jučer, 18. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 5 vozača (3 osobnog automobila, 1 traktora i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,35 sati, u Marijancima, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 71-godišnji hrvatski državljanin iz Umaga.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica