Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata evidentirano  je 10 prometnih nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano  je 10 prometnih nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.

Na području Osijeka dogodilo se osam prometnih nesreća i po jedna na području Donjeg Miholjca i Đakova.

Jučer, 13. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 5 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,05 sati, u Koški, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Koške. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,28 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 15,35 sati, u Osijeku, u Cvjetkovoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 51-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog nepropisnog obilaženja udario u vozilo koje bilo zaustavljeno te napustio mjesto prometne nesreće.
Naknadno je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,91 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 13500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica