Alkoholizirani na cestama

Najveća utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu

FOTO:Ilustracija

Jučer, 25. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača (4 osobnog automobila i 2 bicikla) kojima je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,40 sati, u Karancu, kada je u nadzoru prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 47-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22,45 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač bicikla 45-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova te mu je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 500 kuna.

U 21,20 sati, u mjestu Tenja, vozač bicikla 30-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja odbio je testiranje na droge. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 700 kuna.

U 11,35 sati, na državnoj cesti broj 212 između Karanca i Osijeka, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće došlo je na način da je 64-godišnjeg hrvatski državljanin iz Belog Manastira nepropisno pretjecao vozilo ispred sebe te je izletio s ceste i vozilom se zaustavio na krovu u kanalu. Ozlijeđenom vozaču pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozlijede i utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,42 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 8 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica