Održana edukacija djece u dječjem vrtiću „Maslačak“ u Belišću u sklopu projekata „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Zajedno više možemo“.

Cilj provedene edukacije je izgradnje i stvaranja povjerenja između djece i policije 
 

FOTO: Pu osječko-baranjska

Jučer, 25. lipnja, u sklopu regionalnog preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“, kontakt policajac Policijske postaje Belišće, zajedno s voditeljicom kraćeg programa pred škole Valentinom Falamić i ravnateljem dječjeg vrtića Maslačak Zdenkom Glasovac, nogostupom od objekta dječjeg vrtića u Belišću pa do objekta Policije postaje  Belišće, educirali su 17 polaznika programa o ponašanju u prometu, odnosno načinu kretanja djece nogostupom, preko pješačkog prijelaza, preko kolnika i drugih pješačkih površinama.
 
Nadalje, policijski službenik djecu je upoznao s radnim okruženjem policije, s radom pojedinih službi (temeljne policije – policije u odori, kriminalističke policije, operativnog dežurstva, upravnog odjela), te uloge i rada kontakt policije.

Djeci je prezentirana policijska oprema, vozila s kojima se policija koristi, a također su djeca upoznata s radom i rukovanjem opreme i vozila s krajnjim ciljem izgradnje i stvaranja povjerenja između djece i policije. 
 

Stranica