Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama - najava

Tema će biti trenutno stanje u Osječko-baranjskoj županiji vezano uz problem ovisnosti

FOTO:Ilustracija

Povodom obilježavanja „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama“, 26. lipnja 2020. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Informativnog centra policije u Avenue Mallu Osijek, u organizaciji Udruge za borbu protiv ovisnosti „Ne-ovisnost“  održati će se press konferencija.

Sudjelovat će predstavnici Udruge za borbu ovisnosti „Ne-ovisnost“, Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije – Centar za  zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti, Savjeta mladih osječko-baranjske županije, Gradskog društva Crvenog križa Osijek te Odjela prevencije i Policijske uprave osječko-baranjske.

Danas je izloženost utjecajima masovnih medija, urbane i generacijske kulture sve veća. Masovni mediji putem igranih filmova, igranih serija i raznih dokumentarnih filmova šalju poruke koje promiču upotrebu nekih droga i predstavljaju ih kao prihvatljiv način života.

Mediji u raznim oblicima mogu postati oružje u borbi protiv ovisnosti, edukacijski instrumentarij za mlađu populaciju kako bi se izbjeglo eksperimentiranje sa drogom u samom početku te na taj način preveniralo razvijanje ovisnosti.

Realna situacija je bitno drugačija gdje se glorificira imidž problematičnog karaktera, osobe u konstantnom sukobu sa zakon, na ivici života sa sretnim završetcima.

Nažalost u stvarnom životu su krajnji ishodi najčešće bitno drugačiji, a u konačnici adolescenti kod kojih se tek formira karakter upijaju takve obrasce ponašanja i prihvaćaju ih kao normalne.

Na ovoj press konferenciji tema će biti trenutno stanje u Osječko-baranjskoj županiji vezano uz problem ovisnosti.
 

Stranica