Vozio alkoholiziran i prouzročio prometnu nesreću

Zbog počinjenih prekršaja 70-godišnji vozač isključen je iz prometa te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola

FOTO: Ilustracija

U subotu, 20. lipnja oko 21,15 sati, 70-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka upravljao je osobnim automobila krećući se kolnikom Belomanastirske ulice u Osijeku. Dolaskom do raskrižja s Vatrogasnom ulicom, 70-godišnjak je nastavio kretanje vozilom i skrenuo u križanje te prethodno nije propustio vozila koja su se kretala kolnikom na koji se uključuje i tom radnjom oduzeo prednost prolaska drugom vozilu.

Vozač 70-godišnjak je svojim osobnim automobilom udario u osobni automobil koji se kretao Vatrogasnom ulicom bez promjene smjera kretanja i s kojim je upravljala vozačica 19-godišnja hrvatska državljanka Osijeka. U vozili 19-godišnjakinje se kao putnica nalazila 21-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka koja je zadobila lake tjelesne ozljede, a koje su konstatirane od strane liječnika Kliničke bolnice Osijek.

Obavljenim alko testiranjem 70-godišnjeg vozača utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,72 grama po kilogramu.

Zbog počinjenih prekršaja iz članka 57. i članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 70-godišnji vozač isključen je iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te se protiv vozača podnosi Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.
 

Stranica