#Ostanimodgovorni – održana predavanja kandidatima za vozače „B“ kategorije o sigurnosti u cestovnom prometu

Edukacija mladih vozača o prometnim propisima kako bi bilo što manje prometnih nesreća

FOTO: PU osječko-baranjska

Tijekom mjeseca lipnja policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s Policijskom postajom Đakovo, održao je više predavanja kandidatima za vozače „B“ kategorije. Predavanje je održano u satima teoretskog dijela nastave, a na temu sudjelovanja mladih vozača u prometu, prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mladi vozači. Isto tako, upoznati su na ograničenja koja se odnose na mlade vozače te o potrebnoj prometnoj kulturi svih sudionika u cestovnom prometu. Konkretnim savjetima, budućim mladim vozačima, ukazano je na poželjno i propisano sudjelovanje u prometu. Tom  prigodom je prikazano više novinskih objava i fotografija o posljedicama teških prometnih nesreća.

Predavanja su održana u: Autoškoli „KRUNO“, Autoškoli „TRANS-COMERCE“, Autoškoli “TEST“, Autoškoli „ŽABAC“ te Autoškoli „STRIC“. Sve auto-škole su s područja grada Đakova.

Ova edukativno-preventivna predavanja organizirana su u sklopu preventivnog projekta Sigurnost u cestovnom prometu kojom se željelo educirati mlade vozače da poštuju prometne propise kako bi bilo što manje prometnih nesreća, a time i manji broj smrtno stradalih i povrijeđenih osoba u cestovnom prometu.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama “mladi vozač“ je vozač motornog vozila u dobi do navršene 24. godine života, koji posjeduje vozačku dozvolu izdanu na teritoriju Republike Hrvatske.
 

Stranica