Računalna prijevara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnjak počinio kaznena djela krađa i računalna prijevara

FOTO: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kaznena djela krađa i računalna prijevara.

U petak 27. ožujka, oko 14, sati, prijavljeni 36-godišnjak je na parkiralištu trgovačkog centra u Osijeku iskoristio gužvu i 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Aljmaša, iz prodajnih kolica, ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Ukradenim bankovnim karticama prijavljeni je tijekom mjeseca ožujka i travnja u trgovačkom centru u Osijeku u više navrata plaćao kupljenu robu.

Ustrajan u počinjenu kaznenog djela, 36-godišnjak je na više bankomata u Osijeku i putem internetske prodaje pokušao podići novac i kupiti različite prodajne artikle koje transakcije nisu realizirane.

Vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.


I ovom prilikom podsjećamo Vas na mjere samozaštite i pojačanog opreza:

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela građanima savjetujemo da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, koji trenutak nepažnje vlasnika mogu iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.

I ovom prilikom podsjećamo građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.
 

Stranica