Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko-baranjske

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su teže ozlijeđene.

Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.
 
Jučer, 28. studenog na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su  tri vozača ( jedan vozač osobnog automobila i  dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 2,06 sati u Tenji, kada je u prometu zaustavljen biciklist 41-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Obavljenim alkotestiranje vozača utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,06 grama po kilogramu.

Jučer, 28. studenog oko 6,50 sati na državnoj cesti broj  417 u Osijeku, 61-godišnjeg hrvatski državljanin iz Osijeka izazvao je prometnu nesreću sa materijalnom štetom. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,94 grama po kilogramu. Vozač uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica