Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko-baranjske

U protekla 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Četiri su se dogodile na području Osijeka i jedna na području Belišća.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 7. studenog zaustavili su dva vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 18,40 sati u Osijeku, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, kada su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu.
 
U 16,24 sati na državnoj cesti broj 7 (Đakovačka obilaznica), policijski službenici zaustavili su osobni automobil u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Velike Kopanice. Prethodno je uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Laser“ utvrđena brzina od 159 km/h na dionici ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.


 

Stranica