„Zajedno u zaštiti osobne imovine“ u Đakovu

Policijski službenici Odjela prevencije održali su edukativno predavanje ženama zaposlenima u projektu "Svi Zajedno" u Đakovu.

U suradnji s Gradom Đakovom, u sklopu preventivnog projekta „Zajedno u zaštiti osobne imovine“ danas, 24. travnja, s početkom u 11 sati, policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i Policijske postaje Đakovo održali su edukativno predavanje u Vijećnici Grada Đakova. Predavanje je održano pod temom „Sigurnost u vašem domu“, a organizirano je za 65 žena s područja Grada Đakova zaposlenih u sklopu projekta „Svi Zajedno“, s ciljem brige o 260 starijih i nemoćnih osoba na području Grada Đakova i prigradskih naselja.
 
Edukativnim predavanjem namjera je osobe koje brinu i skrbe o starim i nemoćnim osobama uputiti na samozaštitno ponašanje i zaštitu imovine, kako ne bi postali žrtve kaznenih djela prijevara, provala, krađa i ostalih kaznenih djela i prekršaja. Osobe za koje se skrbe su starije i nemoćne osobe, česta meta počinitelja spomenutih kaznenih djela. Policijski službenici upoznali su ih s modelima prijevara kojima se najčešće služe počinitelji kako bi došli do novca i vrijednosti. Upoznali su ih i s načinima na koje je moguće zaštititi svoj dom i onemogućiti ili otežati počinjenje provale.
 
Suradnja sa gradovima Osječko – baranjske županije nastavit će se te će i u ostalim gradovima biti organizirana edukativna predavanja i radionice u ciljem upoznavanja što većeg broja građana o mogućnostima kojima sami mogu pridonijeti za svoju osobnu sigurnost i sigurnost svoje imovine.
 

Stranica