Donacija knjiga pod nazivom „Hrvatima s ljubavlju“

PU osječko – baranjska, Moto klub Veterani Croatia s podružnicama u Posavini i Hercegovini i Regionalni klub IPA osječko – baranjska (Internacionalna policijska asocijacija Sekcija Hrvatska), danas, 24. travnja, organizirali su donaciju i dostavu knjiga Hrvatima izvan Republike Hrvatske pod nazivom „Hrvatima s ljubavlju“. Prikupljene knjige ovaj put donirane su Hrvatima u Mađarskoj, odnosno, Osnovnoj školi i muzičko – umjetničkoj školi Geze Kiss u mjestu Sellye, Mađarska.
 
Na konferenciji za medije, održanoj prije odlaska u Mađarsku, načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece istaknuo je važnost ove donacije kao i važnost i jačanje suradnje s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Dopredsjednik 5. Podružnice Moto kluba Veterani Croatia – Istočna Hrvatska Božidar Vrselja okupljenima je iskazao zadovoljstvo suradnjom s policijom i građanima. Istaknuo je da su knjige prikupljene na teritoriju Republike Hrvatske, Posavine i Hercegovine.
 
Ivan Pakšić iz Odjela prevencije PU osječko – baranjske rekao je kako se Odjel prevencije uključio u akciju ovaj put s neuobičajenim „policijskim“ kreativnim metodama metodama. Naglasio je da ovakvim radom želimo poboljšati suradnju s građanima, kroz zajednički rad, zajedničkim prikupljanjem knjiga, organiziranjem dostavljanja i darivanjem. Na taj način želimo građanima pokazati da policija ne djeluje samo represivno i preventivno.
 
Regionalni klub IPA osječko – baranjska također podržava i rado se uključuje u ovakve aktivnosti i djelovanje na području humanitarnog rada.
 
Ovo je već druga po redu ovakva donacija knjiga Hrvatima u Mađarskoj.

Stranica