Rezultati akcije pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda policijski službenici u prometu su zaustavili 29 vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Na području PU osječko – baranjske od 12. do 14. travnja policijski službenici u prometu su zaustavili 29 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (25 vozača osobnih automobila i četiri vozača mopeda). Od 29 prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača, u pojačanim mjerama provedenim 13. i 14. travnja evidentirano je 18 prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača.
 
U navedenom periodu, osim prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su još 211 prekršaja, od čega 90 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja pod zabranom, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 77 ostalih prekršaja.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 13. travnja u 23,20 sati u Našicama, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,04 grama po kilogramu.
 
U petak, 12. travnja, u 3,20 sati u Strossmayerovoj ulici u Osijeku zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,22 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U subotu, 13. travnja u 3,15 sati na raskrižju Kozjačke i Čvrsničke ulice u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,98 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana u 11,30 sati policijski službenici zaustavili su u Belom Manastiru osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a u zadnjih šest mjeseci dva puta je pravomoćno presuđen za taj prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Na državnoj cesti broj 7 (Darda - Osijek) 13. travnja u 17,30 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, policijski službenici evidentirali su prisutnost alkohola u krvi od 1,29 grama po kilogramu.
 
U nedjelju, 14. travnja, u 00,35 sati policijski službenici zaustavili su u Vuki osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao automobilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Istoga dana u 2,45 sati u Valpovu policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,03 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U 6,50 sati 14. travnja u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,40 grama po kilogramu.
 

Stranica