Nadbiskup i metropolit Đuro Hranić posjetio PU osječko – baranjsku

Jučer, 10. travnja, u prijateljski posjet Policijskoj upravi osječko – baranjskoj došao je nadbiskup Đakovačko – osječke nadbiskupije i metropolit Đuro Hranić, u pratnji vlč. Domagoja Lackovića tajnika Nadbiskupskog ordinarijata. Na sastanku je sudjelovao i kapelan Kapelanije svetog Jeronima PU osječko – baranjske, Željko Rakošec.
 
Načelnik uprave Ladislav Bece i nadbiskup Hranić iskazali su međusobno zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su izrazili želju o još većoj suradnji. Načelnik Bece nadbiskupu je ukratko predstavio cjelokupni rad policije. Iskazao je kako je suradnja s nadbiskupijom izuzetno dobra te je izrazio želju da se takva suradnja nastavi i dalje. S time se složio i nadbiskup Đuro Hranić, koji je istaknuo iznimno zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. Zahvalio je načelniku policijske uprave na prijemu i istaknuo potrebu za nastavkom daljnje suradnje s policijom.
 
Razgovarali su o aktualnim pitanjima i problemima koji se javljaju u svakodnevnom obavljanju poslova policije, stanju sigurnosti, osobito prilikom vjerskih događanja na koja zajednički mogu utjecati.
 
Načelnik policijske uprave je naglasio da će policija učiniti sve što je u njenoj nadležnosti s ciljem ostvarivanja visoke razine sigurnosti svih građana i vjernika.
 
Na kraju susreta nadbiskup Đuro Hranić posjetio je kapelu i ured kapelana Policijske kapelanije sv. Jeronima u PU osječko – baranjskoj.
 

Stranica