Najava pojačanih mjera u prometu

11. travnja, od 8 do 13 sati, na području PU osječko-baranjske policijski službenici provesti će pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prekršaja pješaka i oduzimanje prednosti pješacima od strane vozača.

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU osječko-baranjske policijski službenici u prometu zatekli su četiri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (svi su bili vozači osobnog automobila)

Najveću prisutnost alkohola utvrdili su u 10,05 sati u Josipovcu Punitovačkom, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,41 gram po kilogramu i koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 19,30 sati u Koški, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj su policijski službenici kod jednog od sudionika, 45-godišnjeg hrvatskog državljanina utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 0,53 grama po kilogramu.

Policijski službenici su u 21,50 sati u Svilajskoj ulici u Osijeku zaustavili 26-godišnjeg hrvatskog državljanina uz prisutnost alkohola u krvi od 0,58 gram po kilogramu i koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen.

Stranica